t/m 31 oktober

Fietsroute 1574: Sporen van 3 Oktober

Ontdek de geschiedenis van 1574 met de nieuwe History5D-app! Fiets langs 26 locaties in en rond Leiden, scan QR-codes voor digitale reconstructies en beleef de rijke geschiedenis via audioverhalen en VR.

Vanaf 1 oktober brengt de History5D-app de rijke geschiedenis van Leiden en omgeving tot leven met twee fascinerende fietsroutes: Sporen van Drie Oktober. Op 26 locaties, verspreid over de noord- en zuidroute, kun je QR-codes scannen om terug te reizen naar 1574. Ontdek verdwenen bouwwerken zoals de legerschans in Oegstgeest en de Schans Lammen in Leiden, of combineer historische en moderne beelden op locaties zoals het voormalige kasteel Huis Ten Zwieten in Zoeterwoude.

Dankzij 360° Virtual Reality (VR) reconstructies en diepgaande audioverhalen, die historische figuren zoals geuzen en Spanjaarden tot leven brengen, bieden deze routes een unieke tijdreiservaring. Fiets langs historische locaties en dompel je onder in de gebeurtenissen van de Tachtigjarige Oorlog, terwijl je geniet van het prachtige landschap rondom Leiden.

Wanneer

  • Dagelijks t/m 31 oktober 2024

Locatie